неделя, 12 август 2012 г.

Sony VAIO Y - преглед

Новият Sony VAIO Y е първият лаптоп на Sony, в който е включен новия AMD E-350 процесор и графика.Този 11-инчов лаптоп е по-скъп в сравнение с типичните нетбуци, но предлага значително по-добра производителност.Обърнете внимание на това, което имаме да кажем за тази малко, но мпщтна машина.

Sony VAIO Y Преглед

- AMD E-350 с AMD Radeon HD 6310 Grapchics (двуядрен процесор на 1.6GHz и двойна DX-11 SIMDs)
- 11.6 инчов 1366х768 HD гланцов дисплей със светодиодно фоново осветление
- Windows 7 Home Premium (32 битов)
- 4GB DDR3 памет
- 500 GB, 5400 RPM HDD
- Gigabit Ethernet и Atheros 802.11 b/g/n безжична
- Bluetooth 2.1 + EDR
- 6 клетъчна литиво-йонна батерия (38Wh)
- Размери 11,42x7,99x0.99 - 1.25 инча



Новото попълнение в колектива на Sony e радикално променен в сравнение с миналогодишния 13-инчов VAIO Y.По отношение на външния вид, това vaio има повече прилика с нетбука "W", отколкото с миналогидишния си предшественик -"Vaio Y".В интерес на истината, това VAIO Y e проектирано да замени Atom-базираните нетбуци в гамата на Sony и явно целта е осъществена.
Нека погледнем и върху самата изработка на лаптопа.Както повечето 11-инчови лаптопи и този тук е изработен сравнително качествено, като макар и малък, лаптопа ще издържи на ежедневно носене с вас на училище, работа и т.н.
Разглеждайки външния вид, трябва да обърнем внимание и на портовете приготвени от Sony.Тук няма нищо ново.Вие получавате три USB 2.0 порта, HDMI изход, VGA, LAN, и жакове за микрофон и слушалки съответно.Също така, на разположение имаме и SDHC слот за Memory Stick карта.

Производителност
Новият Sony VAIO Y използва новата технология на Fusion AMD - "Zacate" E-350, съчетано с двуядрен процесор с честото 1.6 GHz правят чудеса.
Въпреки, че този модел не е проектиран специално за игри, някои хора, които раглеждат това ревю могат да бъдат щастливи да знаят, че могат да играят игри като Left 4 Dead 2 и Mass Effect 2 на този малък лаптоп.

Заключение
Можем да обобщим, че Sony VAIO Y e един добър нетбук, който е сравнително различен от останалите 11-инчови лаптопи.

Плюсове
- По-добра производителност, за разлика от останалите нетбуци
- Малък и лек
- Атрактивен дизайн

Минуси
- По-скъп от конкурентите
- По-малко от очаквания живот на батерията
- Малки клавиши от клавиатурата

0 коментара:

Публикуване на коментар

◄ Newer Post Older Post ►
 

Copyright 2011 Ревю на лаптопи is proudly powered by blogger.com | Design by Tutorial Blogspot Published by Template Blogger